گزارش برگزاری شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس نانو

گزارش برگزاری شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس نانو
 
  • تاریخ درج ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
  • تعداد بازدید 25,567
 
موضوع

رویدادهای آموزشی - ترویجی نانو
 
 
امتیاز کاربران

امتیاز از ۵ (۰ رای)

 
 
 

گزارش برگزاری شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس نانو


شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس نانو به صورت مستقل، در بهمن ماه 98 برگزار شد. آزمون علمی مرحله اول به صورت کتبی و حضوری در تاریخ 24 بهمن 1398 در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران برگزار شد. افرادی که موفق به کسب 70 درصد آزمون علمی شدند، مجوز ورود به مرحله دوم آزمون توانمندی تدریس یا همان مصاحبه تدریس را پیدا کردند. با توجه به شرایط پیش آمده در کشور بر اثر شیوع ویروس کرونا، مصاحبه‌های تدریس در اردیبهشت ماه 1399 و به صورت غیرحضوری (آنلاین) برگزار شد. بر طبق نتایج این آزمون، از مجموع 34 شرکت‌کننده حاضر در شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس، 18 نفر موفق به کسب گواهی توانمندی تدریس نانو شدند. آزمون تدریس بعدی همزمان با دهمین مسابقه ملی فناوری نانو در دی ماه 1399 برگزار خواهد شد.

شبکه مدرسان فناوری نانو با هدف شناسایی و پرورش متخصصین توانمند با عنوان مدرس نانو، آزمون‌های توانمندی تدریس نانو را برگزار می‌کند. رویکرد این شبکه، ایجاد بستری برای آموزش و ترویج علم و فناوری نانو در ایران توسط افراد متخصص و توانمند در دو حوزه فناوری نانو و تدریس است؛ مدرسان نانو از طریق شرکت در آزمون‌های اعلام‌شده و کسب حدنصاب‎های لازم، به عضویت این شبکه در می‎آیند.

از سال تحصیلی 98-1397 آزمون توانمندی تدریس با رویکردی جدید و به صورت دو مرحله‌ای برگزار می‌شود؛ مرحله اول به صورت آزمون علمی و به عنوان مجوز ورود به مرحله دوم یا همان مصاحبه تدریس برگزار می‌شود؛ مرحله دوم یا همان مصاحبه تدریس، به صورت حضوری یا آنلاین برگزار می‌شود و توانمندی تدریس، تراز تدریس و زمینه تدریس داوطلب در جلسه مصاحبه تعیین می‌شود؛ در نهایت شرکت‌کنندگان در صورت کسب حدنصاب‎های لازم، می‌توانند گواهی توانمندی تدریس را در سه تراز الف، ب یا ج و در دو زمینه دانش‌آموزی و/یا دانشجویی دریافت کنند.

در هر سال تحصیلی، آزمون‌های توانمندی تدریس به دو صورت برگزار می‌شود: (1) آزمون‌های مستقل توانمندی تدریس و (2) از طریق مسابقه ملی فناوری نانو.

با توجه به برنامه‌ریزی‌های قبلی انجام شده، آزمون توانمندی تدریس نانو مستقل در سال تحصیلی 99-1398 با عنوان شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس نانو، در بهمن ماه 98 برگزار شد.

این آزمون به صورت تستی – تشریحی و بر اساس منابع معرفی شده طراحی شد؛ 40 مقاله از مجموعه مقالات سایت آموزش در بخش‌های مفاهیم پایه و نانوساختارها، روش‌های ساخت و سنتز، روش‌ها و تجهیزات مشخصه‌یابی، و مالکیت فکری و همچنین کتاب محصولات فناوری نانو ساخت ایران، به عنوان منابع شانزدهمین آزمون توانمندی تدریس نانو مشخص و اعلام شدند.

آزمون علمی مرحله اول به صورت کتبی و حضوری در تاریخ 24 بهمن 1398 در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران برگزار شد. در بازه زمانی ثبت‌نام، 54 نفر در آزمون توانمندی تدریس ثبت‌نام کردند و در روز آزمون 34 نفر، 18 خانم و 16 آقا، در جلسه آزمون حضور داشتند. دفترچه سؤالات این آزمون شامل 31 سؤال تستی و 8 سؤال تشریحی بود و شرکت‌کنندگان به مدت 100 دقیقه، از ساعت 13:30 لغایت 15:10، فرصت پاسخگویی به سؤالات را داشتند.

افرادی که موفق به کسب 70 درصد آزمون علمی شدند، مجوز ورود به مرحله مصاحبه را پیدا کردند که از میان شرکت‎کنندگان حاضر در آزمون، 24 نفر حایز شرایط ورود به مصاحبه تدریس شدند.

بنابر هماهنگی‌ها، مصاحبه‌ها برای نیمه اول اسفند ماه 1398 برنامه‌ریزی شده بود که با توجه به شرایط پیش آمده در کشور بر اثر شیوع ویروس کرونا، مصاحبه‌های تدریس با دو ماه تأخیر، در تاریخ 9، 10 و 12 اردیبهشت ماه 1399 و به صورت غیرحضوری (آنلاین) برگزار شد.

مدت زمان مصاحبه 20 دقیقه بود که به دو بخش ده دقیقه‎ای تقسیم می‌شد:

-           در ده دقیقه اول، شرکت‎کنندگان به تدریس موضوعی با محوریت فناوری نانو برای جامعه مخاطب «دانشجویان کارشناسی» از طریق یک فایل پاورپوینت می‌پرداختند. موضوع تدریس می‌بایست از بین این موضوعات انتخاب می‌شد: آشنایی با فناوری نانو، کاربردهای فناوری نانو در حوزه آب و پساب، کاربردهای فناوری نانو در زمینه انرژی، کاربردهای فناوری نانو در حوزه پزشکی، کاربردهای فناوری نانو در ساختمان.

-           در ده دقیقه دوم، داوران سؤالات خود را مطرح می‎کردند که این سؤالات پیرامون محتوای آموزشی ارائه شده بود.

شاخص‎های ارزیابی جلسه مصاحبه به صورت کلی عبارت بودند از: تسلط بر مفاهیم علمی، مهارت‌های فردی در تدریس، مهارت‌های کلاس‌داری و میزان آشنایی با توانمندی‌های داخلی.

در نهایت از میان 24 مصاحبه‌شونده، 18 نفر حایز شرایط کسب گواهی توانمندی تدریس شدند؛ از این تعداد، 7 مدرس موفق به کسب تراز تدریس ب و 11 مدرس موفق به کسب تراز تدریس ج شدند.

نتایج کسب شده توسط مدرسین در شانزدهمین آزمون تدریس

تغییر توزیع مقطع تحصیلی شرکت‌کنندگان شانزدهمین آزمون تدریس در جریان برگزاری آزمون

تغییر توزیع رشته تحصیلی شرکت‌کنندگان شانزدهمین آزمون تدریس در جریان برگزاری آزمون

آزمون تدریس بعدی همزمان با دهمین مسابقه ملی فناوری نانو برگزار خواهد شد؛ علاقه‌مندان به شرکت در آزمون توانمندی تدریس نانو، می‌توانند در مسابقه ملی فناوری نانو ثبت‌نام و شرکت کنند. افرادی که موفق شوند درصد مشخصی از آزمون دهمین مسابقه ملی نانو را کسب کنند و جهت شرکت در آزمون توانمندی تدریس نیز اعلام آمادگی کرده باشند، به مرحله مصاحبه تدریس دعوت می‌شوند. جزییات شرایط امتیاز اکتسابی متعاقباً اعلام خواهد شد. گفتنی است دهمین مسابقه ملی به عنوان مرحله اول آزمون تدریس و کسب حدنصاب لازم در آن به عنوان مجوز ورود به مرحله مصاحبه تدریس است و امتیاز اکتسابی شرکت‌کنندگان در مسابقه، تأثیری در نتایج مصاحبه تدریس نخواهد داشت.

جهت آشنایی بیشتر با مسابقه ملی فناوری نانو می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

گفتنی است با توجه به شرایط پیش آمده بر اثر شیوع کرونا، دهمین مسابقه ملی نانو تنها آزمون سال 1399 جهت عضویت در شبکه مدرسان نانو خواهد بود. مدرسان نانو با کسب گواهی توانمندی تدریس و در همکاری با نهادهای ترویجی فعال در دو بخش دانش‌آموزی و دانشگاهی، می‌توانند به برگزاری رویدادهای آموزشی در حوزه فناوری نانو اقدام کنند. جهت آشنایی با شرایط فعالیت در شبکه مدرسان نانو می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

در صورت وجود سؤال می‌توانید با شماره 09025555438 تماس گرفته یا با تلگرام به همین شماره و ایمیل ntn@nano.ir مکاتبه کنید.

ارسال نظر