مسیر دریافت حمایت در چهارمین دوره نانواستارت‌آپ

مسیر دریافت حمایت در چهارمین دوره نانواستارت‌آپ
 
  • تاریخ درج ۱۳۹۹/۰۹/۱۵
  • تعداد بازدید 32,776
 
موضوع

مسابقه ملی فناوری نانو
 
 
امتیاز کاربران

امتیاز از ۵ (۰ رای)

 
 
 

مسیر دریافت حمایت در چهارمین دوره نانواستارت‌آپ


با برگزاری آزمون‌های علمی و کارآفرینی به‌صورت مجازی و بررسی اوراق سوابق علمی و پژوهشی داوطلبان، از میان 310 شرکت‌کننده، برگزیدگان جهت ورود به چهارمین دوره نانواستارت‌آپ معرفی شدند. این افراد باید طی چند ماه آتی با ارائه ایده و اخذ تاییدیه از داوران در جلسات ارزیابی نهایی، شرایط دریافت حمایت مادی و معنوی برنامه را کسب کنند.

چهارمین دوره نانواستارت‌آپ با هدف رشد و پرورش گروه‌های توانمند و رساندن ایده‌های مبتنی بر فناوری نانو به پروتوتایپ (نمونه اولیه) در قالب برنامه‌ای یک‌ساله از آبان‌ماه سال جاری آغاز شده است. کلیه گروه‌های علاقه‌مند می‌توانند مسیر رشد خود را به کمک نانواستارت‌آپ شناسایی کنند و کسب‌وکار نوپای خود را توسعه دهند.

انتخاب نفرات حائز شرایط ورود به نانواستارت‌آپ با بررسی معیارهای متعددی ازجمله صلاحیت علمی، ویژگی‌های کارآفرینی، سابقه پژوهشی، تیم‌سازی، سابقه کار صنعتی، دسترسی به آزمایشگاه، ارائه ایده و ... انجام گرفته است. به این منظور در ابتدا از داوطلبان خواسته شد تا فرمی تحت عنوان سوابق علمی و پژوهشی را تکمیل کنند.

در مرحله بعد، آزمون علمی از طریق سایت آموزش فناوری نانو (www.edu.nano.ir) برگزار شد و هر داوطلب به 50 سؤال طرح‌شده از مقالات بخش کاربردهای فناوری نانو (26 مقاله) ظرف مدت چهل دقیقه پاسخ داد. دو آزمون کارآفرینی نیز هم‌زمان در سایت بنیاد آموزش فناوری نانو (www.nef.nano.ir) برگزار شد. سؤالات این آزمون بر مبنای منابع معتبر بین‌المللی طرح ‌شده بود و به دنبال ارزیابی توانمندی افراد از نقطه نظر کارآفرینی بود.

پس از اتمام مهلت شرکت در این آزمون‌ها، بررسی فرم سوابق و نتایج آزمون‌های علمی و کارآفرینی 310 داوطلب شرکت‌کننده آغاز شد و در تاریخ 20 آبان، برگزیدگان جهت شرکت در افتتاحیه چهارمین دوره نانواستارت‌آپ معرفی شدند.

از میان 120 برگزیده معرفی‌شده 73 نفر زن و 47 نفر مرد بودند که 30 نفر از مقطع دکتری و بالاتر، 67 نفر از مقطع کارشناسی ارشد و 23 نفر از مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شده یا در آن مقطع در حال تحصیل هستند. با توجه به گستردگی قابل‌توجه نانو به‌عنوان علم میان‌رشته‌ای و کاربرد آن در علوم مختلف، از میان برگزیدگان، رشته تحصیلی 42 نفر شیمی یا مهندسی شیمی، 18 نفر مهندسی مواد و 23 نفر نانو پزشکی، نانو شیمی یا نانو فیزیک بود و 37 نفر باقی‌مانده از سایر رشته‌های تحصیلی به‌عنوان برگزیده جهت شرکت در مراسم افتتاحیه انتخاب شدند.

با توجه به اینکه ممکن است برخی از داوطلبان در حال حاضر ایده مناسبی جهت حضور در برنامه نانواستارت‌آپ نداشته باشند، ارائه ایده اختیاری بود و اگر داوطلب قادر به ارائه ایده مناسبی از لحاظ فنی یا کسب‌وکاری بود، امتیاز اضافی برای او در نظر گرفته می‌شد. از میان افراد برگزیده 48 نفر موفق به ارائه ایده و کسب امتیاز اضافی در این بخش شدند. سایر داوطلبان می‌توانند تا روز برگزاری افتتاحیه نسبت به معرفی ایده و تکمیل فرم اقدام کنند. در غیر این صورت دبیرخانه نانواستارت‌آپ دفترچه‌ای حاوی ایده‌های مختلف با موضوعات آب، پساب و محیط‌زیست در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد تا با در نظر گرفتن تخصص و امکانات خود، از این دفترچه، ایده‌ای را انتخاب کنند و با تکمیل پروپوزال و تائید نظر داوران نسبت به توسعه ایده و تبدیل آن به نمونه اولیه ظرف مدت یک سال اقدام کنند.

مراسم افتتاحیه به صورت مجازی در نیمه دوم آذرماه برگزار خواهد شد. در این برنامه علاوه بر تبیین مسیر پیش رو برای افراد برگزیده، دوره‌های آموزشی فنی و کسب‌وکاری لازم نیز برای داوطلبان ارائه می‌گردد. ارائه دفترچه ایده نیز بخشی دیگر از برنامه افتتاحیه است. با ارسال فرم‌های ایده، فرآیند داوری در نیمه دوم دی‌ماه انجام می‌شود و طرح‌های برگزیده جهت تکمیل فرم پیشنهاده طرح معرفی می‌گردند. انتظار می‌رود که تکمیل فرم‌های پیشنهاده و برگزاری مراسم داوری در نیمه دوم بهمن‌ماه انجام شود و طرح‌های برگزیده از ابتدای اسفندماه کار خود را به صورت رسمی آغاز کنند و به دنبال توسعه محصول خود از حمایت‌های مادی و معنوی نانواستارت‌آپ بهره‌مند گردند. با در نظر گرفتن موانع موجود در مسیر توسعه فنی و کسب‌وکاری، پیش‌بینی می‌گردد که در بازه زمانی نه ماهه تا یک‌ساله طرح‌های برگزیده با گذر از موانع مختلف و تلاش و همت فردی و گروهی بتوانند ایده خود را به نمونه اولیه و MVP تبدیل کنند.

ارسال نظر