نقش فناوری نانو در محصولات تجاری موجود در بازار صنایع غذایی و بستهبندی-نانومواد و خواص
تا ابتدای سال 1396، تعداد 340 محصول صنعت مواد غذایی موجود در بازارهای جهانی، که طبق تعریف استاندارد ISO TS 18110 محصول فناوری نانو به حساب میآیند، توسط بانک محصولات فناوری نانو (NPD) رصد شدهاند. محصولات 91 شرکت از 19 کشور بررسی و در این بانک اطلاعاتی به ثبت رسیدهاند (http://product.statnano.com). محصولات شناسایی شده از حوزههای صنعتی خوراکیها، مکملهای غذایی و ورزشی، نانوحسگرها و بستهبندی هستند. کشورهای برتر به لحاظ تعداد برند نانویی عرضه شده در بازار، ایالات متحده، استرالیا، هلند، کره جنوبی و کانادا هستند. در میان تمامی نانومواد بهکار گرفته شده، نانوذرات نقره، رس، دیاکسید تیتانیم، دیاکسید سیلیسیم، لیپوزوم Q10، طلا و زئولیت بیشترین استفاده را جهت ایجاد یا بهبود خواص با کمک فناوری نانو در بخشهایی مانند کنترل کیفیت مواد غذایی، تشخیص عوامل بیماریزا و آلایندهها، افزایش قابلیت جذب مواد مغذی، تنظیم pH بدن، محافظت از DNA، کنترل رهایش ترکیبات شیمیایی در بدن، فیلتراسیون اکسیژن و رطوبت داشتهاند.
این مقاله شامل سرفصلهای زیر است:
1- مقدمه
2- نانومواد مورد استفاده در محصولات تجاری
1-2- نانوذرات نقره
2-2- نانورس
3-2- نانوذرات دیاکسید تیتانیم
4-2- نانوذرات دیاکسید سیلیسیم
5-2- لیپوزوم Q10
3- خواص ایجاد شده توسط نانومواد در محصولات صنعت مواد غذایی
4- نحوه استفاده شرکتهای مطرح صنایع مواد غذایی از فناوری نانو
1-4- فناوری نانوفیلتراسیون
2-4- فناوری ایجاد مانع در برابر عبور گاز
3-4- فناوری کپسولسازی
5- بحث و نتیجهگیری
لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
منابـــع و مراجــــع
۱ - Morris, J.K. “How safe is our food?”, Emerg. Infect. Dis. Vol. 17, pp. 126–128, (2011)
۲ - حامد افشاری، بهمن ابراهیمی حسین زاده، فناوری نانو و صنایع غذایی، گزارش کارگروه توسعه و فناوری تولید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
۳ - جهان گلستانی، علی قاسمزاده، مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی؛ با رویکرد بازار، ماهنامه فناوری نانو، سال نهم، شماره 9 پیاپی (1389)
۴ - ASTM D6198 - 07 Standard Guide for Transport Packaging Design
۵ - Alfadul, S.M., Elneshwy, A.A. “Use of nanotechnology in food processing, packagingsafety–review”, African Journal of Food, Agriculture, NutritionDevelopment, Vol. 10(6), pp. 1-21, (2010)
۶ - Duncan, T.V. “Applications of nanotechnology in food packagingfood safety: Barrier materials, antimicrobialssensors”, Journal of colloidinterface science, Vol. 363(1), pp. 1-24, (2011)
۷ - Fellows, P.J. “Food processing technology: principlespractice”, 2nd Edition, CRC Press, (2009)
۸ - Hea, X., b, Hwang, H.M. “Nanotechnology in food science: Functionality, applicability,safety assessment”, Journal of FoodDrug Analysis, Vol. 24, pp. 671–681, (2016)
۹ - Vasconcellos, J.A. “Quality Assurance for the Food Industry: A Practical Approach”, CRC Press. ISBN 978-0-203-49810-1, (2003)
۱۰ - Weiss, J., Takhistov, P., McClements, D.J. “Functional materials in food nanotechnology”, Journal of food science, Vol. 71(9), pp. R107-R116 (2006)
۱۱ - Amini S.M., Gilaki M., Karchani M. “Safety of nanotechnology in food industries”, Electron. Physician, Vol. 6, pp. 962-8 (2014)
۱۲ - Le Ouay B., Stellacci, F. “Antibacterial activity of silver nanoparticles: A surface science insight”, Nano Today, Vol. 10, , pp. 339–354, (2015)
۱۳ - Kalpana Sastry R., Anshul S., Rao N.H. “Nanotechnology in food processing sector-An assessment of emerging trends”, J. Food Sci. Technol.,Vol. 50, pp. 831-41, (2013)
۱۴ - Toker, R.D., Kayaman-Apohan, N., Kahraman, M.V., “UVcurable nano-silver containing polyurethane based organic–inorganic hybrid coatings”, Prog. Org. Coat. Vol. 76, pp. 1243–1250, (2013)
۱۵ - Martinez-Abad, A., Lagaron, J.M., Ocio, M.J., 2012. Developmentcharacterization of silver-based antimicrobial ethylene-vinyl alcohol copolymer (EVOH) films for food-packaging applications. J. Agric. Food Chem. 60, 5350–5359
۱۶ - Okamoto M., “Recent advances in polymer/layered silicate nanocomposites: an overview science to technology”, Mater Sci Technol. Vol. 22, pp. 756–779, (2006)
۱۷ - Ashida Y., Yamanishi H., Terada T., Oota N., Sekine K., Watabe K. “CoQ10 supplementation elevates the epidermal CoQ10 level in adult hairless mice”, Biofactors; Vol. 25, pp. 175-8, (2005)
۱۸ - Blatt T., Lenz H., Koop U. “Stimulation of skin’s energy metabolism provides multiple benefits for mature human skin”, Biofactors, Vol. 25, pp. 179-85 (2005)
صوفیان نیستانی
۱۴۰۰/۰۳/۱۱سلام و سپاس چطور میتونم در آزمون مقاله شرکت کنم؟
مدیر سیستم
۱۴۰۰/۰۳/۱۲سلام، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید سپس روی گزینه آزمون کلیک کنید