نانوحسگرها و نانوزیست حسگرها و پایش وضعیت گیاهان و تولیدات کشاورزی
نانوحسگرها و نانوزیست حسگرها و پایش وضعیت گیاهان و تولیدات کشاورزی
حساسیت و ویژگیهای زیستحسگرها با استفاده از نانومواد در ساختارشان بهبود یافته و استفاده از نانومواد در حسگرها، باعث انقلابی در زمینههای تجزیه و تحلیل شیمیایی و زیستی شده است، که امکان آنالیز سریع مواد چندگانه را در شرایط زنده نیز فراهم میکند. نانوحسگرها و نانوزیستحسگرها میتوانند نقش مهمی را به عنوان ابزار آنالیزی دقیق در زمینههای تشخیصی کشاورزی، برای سنجش سریع و با هزینه پایین در موقعیتهای صحرایی فراهم کنند. این حسگرها به طور کلی به پنج دسته نوری، مغناطیسی، الکتروشیمیایی، پیزوالکتریک و ترمومتری تقسیم میشوند. از انواع فناوریهای موجود در زمینه تولید این نانوحسگرها میتوان به سیلیکونهای متخلخل، نانولولههای کربنی و نانوذرات طلا اشاره کرد. تحقیق و توسعه این قبیل حسگرها بیشتر در زمینه سلامت، کاربردهای محیطی و صنعت غذاست، از جمله آنها میتوان به تشخیص سم آفلاتوکسین و تشخیص آلودگی جوانه سیبزمینی، به عوامل عفونتزای قارچی اشاره کرد. تجزیه و تحلیل مواد آلودهکننده در محصولات کشاورزی و خاک، تشخیص بیماریهای عفونی در احشام، اندازهگیری آنلاین پارامترهای مهم در تولید غذا، آشکارسازی ویروسها و باکتریهای بیماریزا در آب، پایش باروری حیوانات و اسکرینینگ داروها از دیگر جنبههای کاربرد نانوزیستحسگرها است.
این مقاله شامل سرفصلهای زیر است:
1- مقدمه
2- انواع زیستحسگرها (بر اساس روش انتقال سیگنال)
1-2- زیستحسگرهای نوری
2-2- زیستحسگرهای مغناطیسی
3-2- زیستحسگرهای الکتروشیمیایی
4-2- زیستحسگرهای پیزوالکتریک
3- کاربرد برخی نانوساختارهای مورد استفاده در نانوحسگر و نانوزیستحسگرها
1-3- نانوذرات طلا
2-3- نانولولههای کربنی
3-3- سیلیکون متخلخل
4- نانو حسگرها و پیشبینی بیماریهای گیاهی
5- نانوزیست حسگرها در کشاورزی
6- باقیمانده حشرهکش در محصولات کشاورزی و خاک
7- کنترل فرآیند ایمنی غذا از لحاظ باکتری شناختی
8- نتیجهگیری
لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
منابـــع و مراجــــع