مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی- با رویکرد بازار

مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی- با رویکرد بازار
سطح مقاله

مقالات منتخب ماهنامه فناوری نانو
نویسندگان

کلمات کلیدی

امتیاز کاربران

امتیاز از ۵ (۰ رای)

 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۳۲,۵۳۶
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۱۳
  • تعداد افراد شرکت کننده ۲
 
 

مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی- با رویکرد بازار

فناوری نانو پتانسیل ایجاد تغییرات اساسی در صنایع غذایی و نوشیدنی را ابزارهای جدید برای درمان مولکولی و شناخت سریع بیماری‌ها، اصلاح توانایی گیاه برای جذب مغذی‌ها و. .. دارد.
مهم‌ترین پتانسیل‌های کاربرد نانو در غذا شامل موارد زیر است:
* غذاهایی با امکان تغییر رنگ، مزه یا مواد مغذی مطابق درخواست مشتری یا نیازهای سلامت
* فیلترهایی برای زدودن سموم
* بهبود طعم به وسیله عبور از مولکول‌های خاص بر پایه شکل مخصوص مواد به جای اندازه آنها
* بسته‌بندی شناسایی‌کننده فساد غذایی و هشدار به مشتریان با تغییر رنگ

حوزه‌های کاربردی فناوری نانو در غذا و نوشیدنی‌ها که هم اکنون تحت تحقیق است شامل موارد زیر است:
* اصلاح رسانش مواد غذایی دارویی و ترکیبات فعال زیستی در غذاهای دارویی برای بهبود سلامت انسان‌ها
*  بهبود طعم، نسوج و رسانش ترکیبات دارویی فعال زیستی
* بهبود حلالیت
* رهایش کنترل‌شده و اصلاح رنگ محصولات
* اصلاح دسترس پذیری زیستی
* محافظت از پایداری ریزمغذی‌ها و ترکیبات فعالی زیستی طی فرایند انبار و توزیع

از مهم‌ترین فناوری‌های کلید در حوزه نانو برای غذا و نوشیدنی می‌توان به نانوذرات، نانوپوشش‌ها، نانوکامپوزیت‌ها، مواد نانومتخلخل و نانوکپسول‌ها اشاره کرد.


لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید

منابـــع و مراجــــع
۱ - “The Market for Nanotechnology in FoodDrink to 2015”, nanoposts, 2008
ارسال نظر