جنبه ‌هایی از ایمنی فناوری نانو در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی

جنبه ‌هایی از ایمنی فناوری نانو در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی
سطح مقاله

پیشرفته 1
کلمات کلیدی

ایمنی
کشاورزی
صنایع غذایی
امتیاز کاربران

۵ امتیاز از ۵ (۱ رای)

جنبه ‌هایی از ایمنی فناوری نانو در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی

کاربرد فناوری نانو در حوزه کشاورزی و غذا از ظرفیت‌های زیادی برخوردار است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که چالش‌های کلان بخش کشاورزی و محیط‌ زیست از‌جمله آب، سموم و کودهای شیمیایی می‌توانند با استفاده از رویکردهای نانوفناورانه تعدیل شوند. تحقق این امر، نیازمند کاربرد صحیح فناوری در این حوزه حیاتی برای امنیت غذایی و سلامت جامعه است به‌طوری‌که خود، تبدیل به چالشی جدید نشود. بهره‌برداری اصولی از ظرفیت‌های نانوفناوری در حوزه کشاورزی و غذا مستلزم شناخت نسبت به پیامدهای کاربرد آن در بوم‌سازگان (ecosystem) و سلامت انسان است. اطلاعات در مورد ارزیابی خطر استفاده از نانوفناوری در کشاورزی و غذا محدود است و در‌حال ‌حاضر به اندازه کافی داده‌های قابل اعتمادی برای انجام یک ارزیابی ایمنی شفاف وجود ندارد. از دیدگاه کشاورزی، ارزیابی خطر نانومواد در‌ حال‌حاضر نیاز به بررسی مورد‌به‌مورد و توجه بیشتر به مواجهه خوراکی دارد در حالی که تمرکز فعلی مطالعات سمیت نانومواد بر پایه مواجهه تنفسی است. در مقاله حاضر ضمن اشاره به کاربردهای نانوفناوری در کشاورزی، وضعیت ارزیابی ایمنی کاربرد آن در سطح بین‌المللی به صورت مختصر توضیح داده خواهد شد.

این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
1- مقدمه

2- کاربردهای نانومواد در کشاورزی
 1-2- جوانه‌زنی و رشد گیاه

 2-2- سموم حفظ نباتات
 3-2- تشخیص باقی‌مانده سموم
 4-2- تشخیص عوامل بیماری‌زا
 5-2- نانو‌کودها
 6-2- بسته‌بندی غذا و محصولات کشاورزی
3- ارزیابی ایمنی نانو‌فناوری در کشاورزی در سطح بین‌المللی
 1-3- تأثیر نانو‌مواد بر گیاهان
 2-3- اثرات نانو‌مواد موجود در غذا بر سلامت انسان
 3-3- آیا تأثیر بالقوّه نانو‌مواد در مواد غذایی در‌ حال‌ حاضر به اندازه کافی ارزیابی می‌شود؟
 4-3- خطر مواجهه شغلی با این نانومواد چیست؟
 5-3- چگونه یک ارزیابی ایمنی قابل اعتمادی در خصوص نانومواد مورد استفاده در غذا و کشاورزی انجام دهیم؟
 6-3- نانومواد مورد استفاده در غذا و کشاورزی چگونه ارزیابی شوند؟
 7-3- نتیجه‌گیری‌های اصلی در مورد استفاده از نانوفناوری در غذا و کشاورزی
 8-3- نتیجه‌گیری FAO/WHO در مورد ارزیابی مخاطرات سلامتی انسان
 9-3- گفتگو و اعتمادسازی بین ذی‌نفعان ارزیابی مخاطرات نانوفناوری در کشاورزی و غذا


لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
ارسال نظر