استفاده از حسگرها در تولید و فراوری مواد غذایی
استفاده از حسگرها در تولید و فراوری مواد غذایی
انتظار میرود جمعیت دنیا تا سال ۲۰۵۰ به 9/3 میلیارد نفر برسد؛ به همین دلیل، نیاز روزافزونی به تولید کاراتر مواد غذایی وجود دارد. همچنین، صنعت کشاورزی، در حالی که با چالشهای محیطی زیادی همچون کمبود آب و بروز آفتهای جدید مواجه است، باید اثرات زیستمحیطی خود را کاهش دهد. سلامت و کنترل کیفیت غذا مسئله مهمی در فراوری مواد غذایی است و بیماریهایی که از طریق غذا منتقل میشوند همچنان یک چالش اجتماعی بزرگ به شمار میروند؛ در سال ۲۰۰۹، شیوع بیش از ۵۵۵۰ بیماری منتقلشونده بهوسیله غذا در اتحادیه اروپا گزارش شده است.
حسگرهای موجود اطلاعات بسیار مهمی در زمینه شرایط زیستمحیطی، سلامت حیوانات و گیاهان، و پارامترهای رشد در اختیار کشاورزان و دامداران قرار میدهند و امکان فعالیتهای اصلاحی را فراهم میآورند. در حوزه فراوری غذا نیز حسگرها آلایندههای شیمیایی و زیستیای را که میتوانند بر سلامت انسان تاثیر بگذارند تشخیص میدهند. با استفاده از فناوری نانو، امکان تولید حسگرهای حساستر و سریعتری وجود دارد که میتوانند در محل مورد نظر و بدون نیاز به تخصص بالا مورد استفاده قرار بگیرند. در این مقاله، چالشهایی که باید در این حوزه حل شوند معرفی شدهاند و فناوریهای نویدبخش مورد بررسی قرار گرفتهاند. همچنین، فعالیتهای تحقیقاتی و صنعتیای که در اروپا روی این بخش انجام شده توضیح داده شده است. برخی از مشکلات توسعه این فناوریها نیز بیان شده است.
این مقاله شامل سرفصلهای زیر است:
1. چالشها
2. چگونه فناوری نانو میتواند به کمک بیاید؟
1.2. چگونه فناوری نانو میتواند به کمک بیاید؟
3. تاثیرات استفاده از فناوری نانو
1.3. تاثیرات اقتصادی و صنعتی
2.3. اثرات اجتماعی روی شهروندان اروپایی
4. وضعیت رقابتی اتحادیه اروپا
5. چالشها
1.5. چالشهای فنی
2.5. نگرانیهای اخلاقی و اجتماعی
4.5. قوانین و استانداردها
5.5. پیشنهادها
6. خلاصه
حسگرهای موجود اطلاعات بسیار مهمی در زمینه شرایط زیستمحیطی، سلامت حیوانات و گیاهان، و پارامترهای رشد در اختیار کشاورزان و دامداران قرار میدهند و امکان فعالیتهای اصلاحی را فراهم میآورند. در حوزه فراوری غذا نیز حسگرها آلایندههای شیمیایی و زیستیای را که میتوانند بر سلامت انسان تاثیر بگذارند تشخیص میدهند. با استفاده از فناوری نانو، امکان تولید حسگرهای حساستر و سریعتری وجود دارد که میتوانند در محل مورد نظر و بدون نیاز به تخصص بالا مورد استفاده قرار بگیرند. در این مقاله، چالشهایی که باید در این حوزه حل شوند معرفی شدهاند و فناوریهای نویدبخش مورد بررسی قرار گرفتهاند. همچنین، فعالیتهای تحقیقاتی و صنعتیای که در اروپا روی این بخش انجام شده توضیح داده شده است. برخی از مشکلات توسعه این فناوریها نیز بیان شده است.
این مقاله شامل سرفصلهای زیر است:
1. چالشها
2. چگونه فناوری نانو میتواند به کمک بیاید؟
1.2. چگونه فناوری نانو میتواند به کمک بیاید؟
3. تاثیرات استفاده از فناوری نانو
1.3. تاثیرات اقتصادی و صنعتی
2.3. اثرات اجتماعی روی شهروندان اروپایی
4. وضعیت رقابتی اتحادیه اروپا
5. چالشها
1.5. چالشهای فنی
2.5. نگرانیهای اخلاقی و اجتماعی
4.5. قوانین و استانداردها
5.5. پیشنهادها
6. خلاصه
لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
منابـــع و مراجــــع
۱ - AGRIFOOD, ObservatoryNano, Briefing No.28, March 2012