12- انواع مواد توده ای نانوساختار

12- انواع مواد توده ای نانوساختار
سطح مقاله

مقدماتی
کلمات کلیدی

مسابقه ملی فناوری نانو
امتیاز کاربران

۴ امتیاز از ۵ (۲۸ رای)

 
 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۱۳۴,۷۸۳
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۴۱۵۳
  • تعداد افراد شرکت کننده ۴۷۲
 
 

12- انواع مواد توده ای نانوساختار

در مقاله «نانوساختارهای صفر، یک و دو بعدی» نانوساختارهای صفر، یک و دو بعدی معرفی شد؛ در این مقاله نانوساختارهای توده‌ای (بالک) یا با نام دیگر نانوساختارهای سه‌بعدی معرفی می‌شود. این نانوساختارها شامل مواد نانوکریستالین، مواد مزومتخلخل و نانوکامپوزیت‌ها، آرایه‌های روی سطح و نانوساختارهای منظم کریستالی هستند. هدف این مقاله معرفی اجمالی و دسته‌بندی شده انواع نانوساختارهای توده‌ای است. بحث‌های مفصل درباره سنتز، خواص و کاربردهای هر کدام در مقالات مربوطه خواهد آمد.

این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
1- معرفی
2- نانوکامپوزیت‌ها
3- نانوساختارها بر روی سطح
4- مواد نانوکریستالین
5- مواد نانومتخلخل
6- نانو ساختارهای منظم کریستالی
جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

 


لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
 

منابـــع و مراجــــع
۱ - Poole Jr, Charles P.,Frank J. Owens. Introduction to nanotechnology. John Wiley & Sons, 2003.
۲ - مقالات موجود در سایت آموزش
۳ - García-Martínez, Javier,Kunhao Li, eds. Mesoporous Zeolites: Preparation, CharacterizationApplications. John Wiley & Sons, 2015
۴ - Stavila, V., A. A. Talin,M. D. Allendorf. "MOF-based electronicopto-electronic devices." Chemical Society Reviews 43.16 (2014): 5994-6010.
۵ - Cong, Hailin, et al. "Current statusfuture developments in preparationapplication of colloidal crystals." Chemical Society Reviews 42.19 (2013): 7774-7800.
۶ - Tanaka, Masatoshi, Jun Takeda,Yoshiyuki Kawazoe, eds. Nano-and micromaterials. Vol. 9. New York: Springer, 2008
۷ - Bréchignac, Catherine, Philippe Houdy,Marcel Lahmani, eds. Nanomaterialsnanochemistry. Springer Science & Business Media, 2008.
۸ - Edelstein, Alan S.,R. C. Cammaratra, eds. Nanomaterials: synthesis, propertiesapplications. CRC Press, 1998
۹ - Šesták, Jaroslav, Jiří J. Mareš,Pavel Hubík, eds. Glassy, amorphousnano-crystalline materials: thermal physics, analysis, structureproperties. Vol. 8. Springer Science & Business Media, 2010
۱۰ - Knauth, Philippe,Joop Schoonman, eds. Nanostructured materials: ed synthesis methods, propertiesapplications. Vol. 8. Springer Science & Business Media, 2006.
۱۱ - Yang, Peidong. The chemistry of nanostructured materials. World Scientific, 2003
۱۲ - Cao, Guozhong. Synthesis, PropertiesApplications. Imperial college press, London, 2004.
ارسال نظر

 
تعداد نظرات : ۷

  • کمال خان

    ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
    با سلام مقاله ی مفیدی بود در شکل ۱۲ بخش دی : چرا فرمول شیمیایی ستا سزیم داره در حالی که در شکل تعداد اتم های سزیم بیشتره و اینکه منظور از اینکه از یون های سزیم تشکیل شده چیه ؟

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
    وقت بخیر
    نکته‌ای که ابتدا باید درنظر داشته باشید این هستش که در یک شبکه بلوری، تعداد یون‌ها و اتم‌ها در یک سلول بررسی میشه و فرمول شیمیایی هم براساس همون تعریف میشه.
    با توجه به این مطلب، فولرن به شکل ساختار BCC آرایش پیدا کرده و 9 عدد از اون این شبکه رو تشکیل دادن که 8 فولرن گوشه‌ها به میزان یک هشتم به این سلول اختصاص پیدا میکنن و در مجموع سهم این سلول، 2 عدد فولرن هست.
    از سمت دیگه 12 عدد سزیم داریم که توی صفحات قرار دارن و نصف هرکدوم سهم سلوله که در مجموع سهم این سلول، 6 عدد سزیم خواهد بود.
    با ساده‌سازی 2 فولرن و 6 سزیم، فرمول Cs3C60 بدست میاد.

    و مسئله بعد در مورد یون بودن سزیم هست، پیوند شبکه بلوری معمولا یونی هست که در اینجا فولرن به دلیل آرایش SP2، یک الکترون آزاد داره، پس سزیم باید یون یک بار مثبت باشه تا بتونه پیوند لازم رو برای ساخت شبکه برقرار کنه.
  • کمانگر

    ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    سلام در سوال به طور کلی سنتز کدام مورد سخت تر است. منظور از نانوابعاد در گزینه ها نانوساختارهای صفر، یک و دو بعدی است؟ از بخش سوالات سخت گزینه ی درست تک کریستال هستش در حالی که شما مولد توده ای که میکروکریستالین هستند رو به درست انتخاب کردید

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    سلام
    ممنون از حسن توجه شما بررسی و اصلاح شد
  • نایبی

    ۱۴۰۱/۰۱/۱۳
    سلام چرا وقتی نانوساختارهای سه‌بعدی هر سه بعد ازاد هستند و هیچ بعد نانو ساختار ندارد اما جزء نانو ساختار هستند؟

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    سلام
    این دسته از نانو مواد یا دارای حفرات در حد نانو ، یا دارای اجزایی در رنج نانو هستند
     
  • صفرزاده

    ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
    با سلام در آزمون سخت ، سوالِ : به طور کلی سنتز کدام مورد سخت تر است. منظور از نانوابعاد در گزینه ها نانوساختارهای صفر، یک و دو بعدی است؟ جوابِ گفته شده گزینه ی ماده نانوابعادی که تک کریستال است است درحالی که طبق بخش چهارم مقاله طبق متن زیر: سنتز نانومواد ابعادی تک دانه تک کریستال اگر چه از سنتز تک کریستال مواد توده‌ای به دلیل ابعاد کوچک‌تر راحت‌تر است، ولی باز هم از سنتز نانومواد ابعادی پلی کریستال سخت‌تر است. باید گزینه ی مواد توده ای که نانوکریستالین است. بخاطر توده ای بودن صحیح باشد.

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
    با سلام
    بله منظور از ماده نانوابعادی، نانوماده صفر، یک و دوبعدی است. سوال صحیح است. دقت کنید در بخش اول به تک کریستال مواد توده‌ای اشاره شده است، نه ماده نانومواد ابعادی پلی کریستال. و همانطور که اشاره شده، سنتز تک کریستال چه در حالت توده ای و چه مقیاس نانو سخت است.
  • جنت

    ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    در قسمت پنجم برای تعیین ابعاد مزومتخلخل و میکرو متخلل احتمالا در واحد نانومتر اشتباه صورت گرفته است .

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
    با سلام
    ابعاد بر اساس استاندارد به درستی ذکر شده اند:
    بر اساس تعریف آیوپاک به موادی که ابعاد تخلخل‌ها بین 2 تا 50 نانومتر باشد مواد مزومتخلخل (Mesoporous) گفته می‌شود.
    اگر تخلخل‌ها زیر 2 نانومتر باشد ماده میکرومتخلخل و اگر بزرگ‌تر از 50 نانومتر باشد ماده را ماکرومتخلخل می‌نامند.
  • طرقی

    ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
    سوال متوسط هم اشتباه هست: -در مورد بلورینگی بحث دانه‌بندی کدام مورد نادرست است؟ 0- لایه‌های نازک در خیلی از کاربردها باید الزاماً نانوکریستال باشند. 0- در نانوساختارهای ابعادی ترجیح این است که ماده تک کریستال باشد. 0- هر سه گزینه

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
    با سلام
    با تشکر از توجه شما، مورد اصلاح شد.
    موفق باشید
  • طرقی

    ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
    یکی از سوالای آسان اشتباه است: -در کدامیک از نانوساختارهای توده ای از نانو ساختارهای ابعادی استفاده نشده است؟ جواب نانومتخلخل زده شده در حالیکه تو متن مقاله در قسمت مواد نانومتخلخل قبل و بعد از شکل 9 از نانومواد ابعادی استفاده شده.

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    با سلام
    سوال صحیح است. در مقاله گفته شده مواد نانومتخلخل را می توان به صورت نانومواد ابعادی نیز تولید کرد ولی در نانومواد متخلخل از نانوساختارهای ابعادی استفاده نشده است.
    موفق باشید