11- مبانی تولید نانوذرات با روش رسوب گذاری شیمیایی- 1

11- مبانی تولید نانوذرات با روش رسوب گذاری شیمیایی- 1
سطح مقاله

پیشرفته 1
کلمات کلیدی

مسابقه ملی فناوری نانو
امتیاز کاربران

۴ امتیاز از ۵ (۱۴ رای)

 
 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۱۲۱,۶۸۱
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۲۸۸۹
  • تعداد افراد شرکت کننده ۳۳۹
 
 

11- مبانی تولید نانوذرات با روش رسوب گذاری شیمیایی- 1

به فرآیند تبدیل­ شدن گونه‌­های حلال در محلول به گونه­‌های نامحلول که با افزودن پیش‌­ماده به سیستم انجام می­‌گیرد، رسوب­‌گذاری شیمیایی گفته می‌­شود. مواد واکنش‌­دهنده در واکنش‌­های رسوبی، معمولاً ترکیبات یونی قابل حل در آب هستند. هنگامی که این ترکیبات در آب حل می‌­شوند، از یکدیگر جدا می‌­شوند و یون‌­های آنیون و کاتیون را تشکیل می‌­دهند. اگر کاتیونی از یک ترکیب، تشکیل ترکیبی نامحلول با آنیونی از یک ترکیب دیگر بدهد، رسوب رخ می‌­دهد. از جمله کاربردهای این روش می‌­توان به حذف فلزات سنگین و آنیون‌­ها از فاضلاب، کم­ ­کردن سختی آب و بازیابی فلزات اشاره کرد.واکنش‌های شیمیایی دخیل در سنتز نانومواد شامل واکنش‌های رسوبی (جانشینی)، هم­‌رسوبی (Co-precipitation)، اکسایش-کاهش، گرماکافت (Thermolysis)، آب‌کافت (Hydrolysis)، پلیمریزاسیون (Polymerization) و تراکم (Condensation) می‌باشد. این واکنش‌‌ها به صورت اجمالی در این مقاله معرفی شده‌اند.

این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
1- روش‌های سنتز شیمیایی در سنتز نانومواد
1-1- فرآیند رسوب­‌گذاری شیمیایی
2-1- فرآیند هم­رسوبی
2-  واکنش‌های شیمیایی در سنتز نانومواد
1-2- واکنش‌های رسوبی (Precipitation Reactions)
2-2- واکنش‌های اکسایش-کاهش (Redox)
3-2- فرآیند آب‌کافت (Hydrolysis)
4-2- فرآیند گرماکافت (Thermolysis)
5-2- فرآیند پلیمریزاسیون (Polymerization)
6-2- فرآیند تراکم (Condensation)
3- نتیجه‌گیری

 


لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
ارسال نظر

 
تعداد نظرات : ۸

  • حسینی

    ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    سلام وقت بخیر در قسمت واکنش های رسوبی،در متن توضیح واکنش سدیم کلرید با نقره نیترات نوشته شده NO سه بار منفی ، درصورتی که باید به صورت NO3 یکبار مفی نوشته بشه

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    سلام 
    ممنون از حسن توجه شما
    بررسی و اصلاح شد
  • رضایی

    ۱۴۰۰/۱۱/۳۰
    سلام. با توجه به شکل 1، آیا نباید تولید فوق اشباع با کاهش ph باشد؟

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
    سلام،
    با توجه به این نکته، منحنی انحلال نیز تابعی از pH محلول است، به طوری که با افزایش pH محلول، انحلال‌­پذیری آن کاهش می­‌یابد و منحنی از نقطه 1 به نقطه 2 تغییر مکان می‌­­دهد. بنابراین نقطه­‌ای که در ابتدا در محدوده حلالیت قرار داشت، در منطقه فوق ­اشباع قرار می‌­گیرد. افزایش pH محلول، آسان‌­ترین روش برای رسوب‌­گذاری است.

    پس با افزایش PH نقطه فوق اشباع هم کاهش می یابد
  • روستا

    ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    سلام.وقتتون بخیر خسته نباشید در آزمون سطح سخت این مقاله، سوال:هریک از موارد زیر به ترتیب مربوط به کدامیک از واکنشهای گزینه زیر است، گزینه مربوط به خروج آب و متانول به عنوان محصول جانبی میشه پلیمریزاسیون تراکمی اما در گزینه صحیح پلیمریزاسیون افزایشی ذکر شده که اشتباه میباشد.

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    سلام،ممنون از شما
    بررسی و اصلاح شد
    برقرار باشید
  • زرگر

    ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    با عرض سلام در هدینگ 1-1 که مربوط به رسوب گذاری شیمیایی می باشد، ذکر شده است افزایش pH محلول، آسان‌­ترین روش برای رسوب‌­گذاری است. این جمله به صورت عمومی صحیح نمی باشد و برای تعداد زیادی از یون ها نمودار انحلال پذیری به صورت شکل1 نمی باشد. به طور مثال برای رسوبدهی یون مولیبدن در الکترولیتی خاص، با کاهش PH رسوب گذاری بهبود می یابد. و مورد بعدی راجع به این جملست: فرآیندهای سنتز به روش رسوب­‌گذاری شیمیایی بر پایه واکنش‌های رسوبی جانشینی، هم­‌رسوبی Co-precipitation، اکسایش-کاهش، گرماکافت Thermolysis، آب‌کافت Hydrolysis، پلیمریزاسیون Polymerization و تراکم Condensation رخ می­‌دهند. واکنش های پلیمریزاسیون، هیدرولیز و کاندنسیشن زیرمجموعه واکنش های رسوبی نیستن و به اشتباه در این زیرمجموعه قرار گرفتند. لطفا تجدیدنظر بفرمایید. با تشکر

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۱۱/۰۹
    وقت بخیر
    در مورد بحث pH، همونطور که خودتون هم فرمودید، در موارد خاص کاهش pH منجر به رسوب‌گذاری میشه در صورتی که در عمده موارد این بازی کردن محیطه که باعث رسوب‌گذاری میشه. اگر رفرنسی هم برای این صحببتون دارید، ذکر بفرمایید تا بررسی بشه.
    مورد دوم هم اصلاح شد.
  • امیری مینق

    ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
    سلام.به نظرم در شکل 2، شمای کلی واکنش جانشینی دوگانه، با توجه به محل قرار گیری کاتیون ها و انیون ها اشتباه نوشته شده. به گمانم این درست باشد: AB+CDAD+CB لطفا بررسی کنید.

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
    سلام،
    ممنون از حسن توجه شما 
    واکنش جانشینی دوگانه واکنشی است که در آن دو گونه شیمیایی با هم مبادله می‌گردند؛ بدون اینکه پیوندها تغییری نمایند. به عبارت ساده‌تر، جای دو عنصر در  ترکیب شیمیایی با هم عوض می‌شود. بنابراین فرمول نوشته شده در متن مقاله صحیح می باشد.
    برقرارباشید
  • مکی

    ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
    Sufractant این کلمه را اشتباه نوشتید اصلاح کنید

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
    با سلام
    با تشکر از توجه شما، اصلاح شد.
     
  • حسینی

    ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
    در ازمون سخت در سوالی ذکر شده فراورده کدام واکنش بلیمری اب یا الکل است و جواب درست افزایشی ذکر شده

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۴/۱۶
    سلام .لطفا متن سوال را بگید تا بررسی شود.
  • حیدریان یزدلی

    ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
    به‌طور کلی فرآیند رسوب‌­گذاری شیمیایی فرآیندی کنترل شده از نظر سینتیک واکنش، فرآیندهای جوانه‌­زنی و رشد فاز جامد محسوب نمی‌­شود. این جمله یعنی چی؟

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
    با سلام
    این جمله بدین معنی است که در سنتز نانوساختارها به روش رسوب گذاری شیمیایی محدودیت هایی وجود دارد از این نظر که  سینیتیک واکنش‌های کل گرفته در حین سنتز به این روش، جوانه‌زنی و رشد محصولات تشکیل شده در این روش را نمی توان به صورت دقیق کنترل کرد.