11- تحلیل پتنت در حوزه های خاص فناوری

11- تحلیل پتنت در حوزه های خاص فناوری
سطح مقاله

پیشرفته 1
کلمات کلیدی

مسابقه ملی فناوری نانو
امتیاز کاربران

۵ امتیاز از ۵ (۱ رای)

 
 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۱۴۸,۵۱۲
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۸۶۱
  • تعداد افراد شرکت کننده ۱۱۸
 
 

11- تحلیل پتنت در حوزه های خاص فناوری

تحلیل پتنت یا تحلیل اطلاعات ثبت اختراع با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی مستندات ثبت اختراع میسر می‌شود. اطلاعات به دست آمده از تحلیل پتنت، در سطوح مختلف سازمانی و همچنین در حوزه‌های مختلف فعالیت‌های پژوهشی مانند فعالیت‌های سیاست‌گذاری، پشتیبانی، زیربنایی و اجرای دستاوردهای پژوهشی کاربرد دارد. سیاست‌گذاران و مدیران، صنایع و شرکت‌های خصوصی و محققین و دانشگاهیان، مخاطبان اصلی اطلاعات به دست آمده از تحلیل پتنت هستند. در این مقاله، ویژگی اطلاعات پتنت، تحلیل پتنت و اطلاعاتی که از این طریق به دست می‌آید، بررسی می‌شود. همچنین اهداف تحلیل پتنت، سطوح تحلیل پتنت و نیز گام‌های اجرایی در تحلیل پتنت بیان می‌شود.

این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
1- تحلیل پتنت در حوزه‌های خاص فناوری
1-1- ویژگی‌های اطلاعات ثبت اختراع
2-1- اهداف تحلیل پتنت
2- گام‌های اجرایی برای انجام تحلیل پتنت
بحث و نتیجه‌گیری


لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
 

منابـــع و مراجــــع
۱ - موسسه داراییهای فکری و فناوری مدرس، کتابچه آموزشی ترویجی آشنایی با حقوق مالکیت فکری و ثبت اختراع، مهر 1391.
ارسال نظر

 
تعداد نظرات : ۱

  • دایی رضایی

    ۱۴۰۰/۰۴/۱۴
    با سلام این سوال در جزوه نبود در قسمت سوالات سخت ۲ - کدام‌یک از پایگاه‌های زیر برای تحلیل پتنت مناسب‌تر هستند؟ پاسخ تشریحی : پایگاه اطلاعاتی Thomson از جمله پایگاه‌های پولی است که قاعدتاً دارای امکانات بیشتری نسبت به جستجوگرهای رایگان FreePatentsOnline، Hub و Google است. البته پایگاه پولی Qpat مناسب‌ترین گزینه برای تحلیل پتنت است که در بین گزینه‌ها نیست. جستجوگر Thomson جستجوگر FreePatentsOnline جستجوگر Hub جستجوگر Google

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    سلام، با تشکر از توجه شما
    بررسی و اصلاح شد
    گاهی تصور می‌شود با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی فعلی که به رایگان در اختیار عموم قرار می‌گیرد، این امر تحقق می‌یابد. در پاسخ باید توجه داشت که اطلاعات موجود در این پایگاه‌ها جامع و تخصصی نبوده و با استفاده از آن‌ها نمی‌توان به نتایج مطلوبی دست یافت. در این راستا، استفاده از بانک‌های اطلاعاتی تخصصی به عنوان یکی از کامل‎ترین منابع اینترنتی ضروری است.

    به طور مثال بانک اطلاعات ثبت اختراعات Qpat که متعلق به شرکت فرانسوی Questel است، انتخاب بسیار مناسبی است. در پایگاه اطلاعاتی Qpat بیش از 70 میلیون پتنت و متعلق به بیش از 95 کشور در کلیه حوزه‌های فناوری و به صورت به روز شده وجود دارد، که بیانگر گستردگی آن است.