11-الکتروشیمی و واکنش‌های اکسایش-کاهش

11-الکتروشیمی و واکنش‌های اکسایش-کاهش
سطح مقاله

عمومی
نویسندگان

کلمات کلیدی

امتیاز کاربران

۴ امتیاز از ۵ (۳ رای)

 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۱۳,۷۶۳
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۶۱۵
  • تعداد افراد شرکت کننده ۸۳
 
 

11-الکتروشیمی و واکنش‌های اکسایش-کاهش

قوانین حاکم بر دانش الکتروشیمی و کاربرد آن‌ها در علوم مختلف، در طی سالیان متمادی مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته است. علوم و فناوری نانو نیز از این قاعده مستثنی نیست. از فرآیندهای الکتروشیمیایی استفاده های گوناگونی در حوزه فناوری نانو می‌شود. ساخت و سنتز انواع مختلفی از نانومواد، ساخت ادوات مطالعه مواد نانومتری و مطالعه واکنش‌های الکتروشیمیایی در این مقیاس از آن جمله‌اند. یکی از موضوعات مهمی که در فناوری نانو به آن توجه خاصی می‌شود، روش‌های تولید نانومواد و مواد نانوساختار است. محققین همواره در پی دستیابی به روش‌های تولید با کارایی بالاتر هستند که به تجهیزاتی با پیچیدگی کمتر نیاز داشته باشند و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشند. همچنین این روش‌ها باید توانایی ایجاد خواص مورد نظر را در ماده داشته باشند. در این خصوص روش‌های الکتروشیمی توانمندی‌های بسیار بالایی را از خود نشان داده‌اند. همچنین شناخت خواص مواد نانومتری از اهمیت بالایی در فناوری نانو برخوردار است. ساخت برخی ابزار مورد نیاز برای شناسایی خواص نانومواد به طور غیر مستقیم و بررسی خواص الکتروشیمیایی نانومواد به طور مستقیم به دانش و فناوری الکتروشیمی مرتبط است. در این مجموعه از مقالات ابتدا مفاهیم و اصول کلی دانش الکتروشیمی ارائه خواهد شد و در ادامه نمونه‌هایی از کاربردهای آن در فناوری نانو بیان می‌گردد. مثال‌هایی مانند ساخت انوع نانوسیم‌ها و نانومیله‌ها با استفاده از روش‌های الکتروشیمیایی، ساخت انواع سنسورها، ساخت پروب میکروسکوپ‌های SPM و ... از آن جمله‌اند.

این مقاله شامل سرفص‌های زیر است:
الکتروشیمی
واکنش‌های اکسایش و کاهش



لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
ارسال نظر

 
تعداد نظرات : ۳

  • جمالی

    ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    با سلام در متن مقاله در مورد تبادل الکترون بین اکسیژن و منیزیم اتم اکسیژن دوتا از الکترون‌های منیزیم را به سمت خود می‌کشد و اتم منیزیم دو الکترون از دست می‌دهد. ولی در سوالات گفته شده اتم اکسیژن یکی از الکترون های منیزیم را به سمت خود می کشد و منیزیم یک الکترون به اکسیژن می دهد . توضیح میدین در مورد این سوال

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۰۵/۱۱
    سلام
    ممنون از حسن توجه شما
    بررسی و اصلاح شد
  • ایزدی

    ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    با سلام اگر جریان الکتریکی را حرکت بارهای مثبت در نظر بگیریم، جواب سوالی که پتانسیل الکترود نقره را خواسته منفی شش دهم خواهد بود.

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
    سلام
    آدرس دقیق سوال رو لطف کنید بگین که چک کنیم
  • فاطمی زیارت

    ۱۴۰۰/۱۲/۲۵
    سلام وقتتون بخیر درمورد شکل شماره 3 تا جایی که در منابع ملاحظه کردم اند قطب مثبت و بار مثبت دارد و کاتد قطب منفی و بارمنفی دارد

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
    سلام،
    قطبیت کاتد به نسبت آند می‌تواند مثبت یا منفی باشد. این بستگی دارد به اینکه چگونه به وسیله متصل می‌شود. قطبیت کاتد به نوع وسیله بستگی دارد. 
     در وسیله‌هایی که انرژی مصرف می‌کنند ، کاتد منفی است و در وسائلی که تولید انرژی می‌کنند کاتد مثبت است. در یک سلول گالوانی کاتد قطب مثبت است چون جریان الکتریکی تولید می‌شود. و در یک سلول الکترولیتی کاتد قطب منفی می‌باشد.