حسگرهای شیمیایی

حسگرهای شیمیایی
سطح مقاله

پیشرفته 1
کلمات کلیدی

بینی شیمیایی
حسگر شیمیایی
امتیاز کاربران

امتیاز از ۵ (۰ رای)

 
مقالات مرتبط

حسگر شیمیایی
نانوحسگرهای شیمیایی آلی
 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۲,۷۳۲
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۴۵۷
  • تعداد افراد شرکت کننده ۵۹
 
 

حسگرهای شیمیایی

حسگرهای شیمیایی از مورد علاقه‌ترین شاخه‌ها در شیمی تجزیه مدرن هستند. این موضوع را می‌توان از روی حجم مطالعات انجام گرفته و همچنین تنوع روش‌های به‌کار گرفته شده در این زمینه، نتیجه گرفت. این امر خصوصاً به خاطر مطالبات و نیازهای جدیدی است که در تشخیص‌های طبی، تجزیه‌های محیطی، تجزیه مواد غذایی و نظارت بر تولید برخی فرآورده‌ها به وجود آمده است. قسمت اصلی یک حسگر شیمیایی یا زیستی، عنصر حسگر آن است. عنصر حسگر در تماس با یک آشکارساز است و مسئول شناسایی و پیوند شدن با آنالیت هدف (گونه موردنظر) در یک نمونه پیچیده است. آشکارساز، سیگنال‌های شیمیایی را که در نتیجه پیوند شدن عنصر حسگر با آنالیت تولید شده‌اند، به یک سیگنال خروجی قابل اندازه‌گیری تبدیل می‌کند.

این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
1- مقدمه
2- حسگرهای شیمیایی
 1-2- انواع حسگرهای شیمیایی
 1-1-2- حسگرهای گرمایی
 2-1-2- حسگرهای جرمی
 3-1-2- حسگرهای الکتروشیمیایی
 4-1-2- حسگرهای نوری شیمیایی
3- مواد مورد استفاده در ساخت حسگرها
 1-3- مواد کلاسیک
 2-3- پلیمرها
نتیجه‌گیری



لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
منابـــع و مراجــــع
۱ - Janata, J., Bezegh, A." Chemical sensors", Analitical. Chemistry,Vol.60, pp.62R-74R,(1988).
۲ - Kaniusas, E., Mehner, L. J. "Optimisation of sensitivitytime constant of thermal sensors based on magnetoelastic amorphous bilayers", Alloy & Compounds, Vol.369, pp.198, (2004).
۳ - Adhikari, B., Majumdar, S." Polymers in sensor applications", Progress in polymer Science, Vol.29, pp.699-766 (2004).
۴ - Madou, M. J., Morrison, S. R. "Chemical Sensing with Solid State Devicies", Academic press, London, (1989).
۵ - Gauglitz, G., Brecht, G., Krause, G., Nahm, W. "Chemicalbiochemical sensors based on interferometry at thin (multi) layers", SensorsActuators B, Vol.11, pp.21-27, (1993).
۶ - Hisamoto, H., Suzuki, K. “Ion-ive optides: current developmentsfuture prospects”, Trends Analitical. Chemistry, Vol.18, pp.513–524 (1999).
ارسال نظر

 
تعداد نظرات : ۱

  • روستا

    ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
    سلام. وقتتون بخیر ممنون بابت این مقاله عالی جمله معمولاً حسگر و فرایند حس کردن به گونه‌ای طراحی می‌شود تا نیازی به نمونه‌برداری Sampling، رقیق‌سازی Dilution، افزایش واکنشگر Reagent و غیره باشد در متن اشتباه تایپ شده و در آخر جمله باید کلمه نباشد نوشته شود همانطور که در توضیحات سوالات نوشته شده است. ممنون و سپاس

    مدیر سیستم

    ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
    با سلام و وقت بخیر

    با تشکر از توجه شما، اصلاح شد.