کاربردهای فناوری نانو در شیلات

کاربردهای فناوری نانو در شیلات
سطح مقاله

مقالات منتخب ماهنامه فناوری نانو
نویسندگان

میترا شبرنگ هره دشت
( نویسنده )

علیرضا میرواقفی
( نویسنده )

کلمات کلیدی

فناوری نانو
صید
فراوری محصولات شیلاتی
امتیاز کاربران

امتیاز از ۵ (۰ رای)

آزمون مقاله - رایگان

 
 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۷۸۹
  • بازدید این ماه ۲۵۱
  • بازدید امروز ۱۰۸
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۰
  • تعداد افراد شرکت کننده ۰
 
 

کاربردهای فناوری نانو در شیلات


نانوذرات به ذراتی گفته می‌شود که حداقل یکی از ابعاد آن‌ها در محدوده nm ۱۰۰-۱ باشد. نانوذرات خواص جدیدی از خود نشان می‌دهند که مربوط به نسبت سطح‌ به ‌حجم بالای آن‌ها است. ذراتی با اندازه نانو از میلیون‌ها سال قبل روی کره‌زمین وجود داشته‌اند، اما اخیراً - با توجه به افزایش دانش و توانایی بشر در تولید این ذرات و استفاده از آن‌ها - این ذرات توجه زیادی را به خود معطوف کرده‌اند. امروزه از نانوذرات در گستره وسیعی از علوم و صنایع مختلف استفاده می‌شود، ازجمله در الکترونیک، پزشکی، داروسازی، لوازم آرایشی و بهداشتی، تولید انرژی، محیط ‌زیست، کاتالیزورها، و غیره. فناوری نانو برای ایجاد انقلاب در کشاورزی و علوم مرتبط با آن، مانند آبزی‌پروری و صید آبزیان، پتانسیل شگرفی دارد. کاربردهای فناوری نانو مانند نانوسنسورها، نانوواکسن‌ها، و دارورسانی هوشمندانه توانایی حل‌کردن بسیاری از مشکلات مرتبط با سلامت، تولیدمثل، و پیشگیری و درمان بیماری‌ها، حتی بیماری‌های آبزیان، را داراست. این مقاله مروری بر کاربردهای فناوری نانو در آبزی‌پروری، صید آبزیان، و فراوری محصولات شیلاتی است.
این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
 1. مقدمه
2. کاربرد نانوذرات در آبزی‌پروری
1.2. تصفیه و پاک‌سازی آب
2.2. نانوذرات افزایش‌دهنده رشد ماهی
3.2. نانوواکسن‌ها (Nano-vaccines)

4.2. ژن‌رسانی(Gene delivery)
5.2. دارورسانی هوشمندانه
3. کاربرد نانوذرات در صید آبزیان 
4. کاربرد نانوذرات در فراوری محصولات شیلاتی
5. نتیجه‌گیری
 

لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
منابـــع و مراجــــع
۱ - D.M Goncalves, R.D Liz, D Girard, The scientific world journal, vol. 11, (2011).
۲ - K Aschberger, C Micheletti, B Sokull-Klüttgen, F.M Christensen, Environment International, vol. 37, No 6, (2011).
۳ - W.T Liu,. Journal of bioscience & bioengineering, Vol. 102, No. 1, (2006).
۴ - . M Raissy, M Ansari, African Journal of Microbiology Research, Vol. 5, No. 25 (2011
۵ - http://www.argonide.com/nanoceram.htm
۶ - http://www.etcgroup.org/en/materials/publications.html?pub
۷ - X Zhou, Y Wang, Q Gu, W Li, Aquaculture, Vol. 291, (2009).
۸ - S Rajeshkumar, C Venkatesan, M Sarathi, V Sarathbabu, J Thomas, K AnverBasha, A.S Sahul-Hameed, Fish & Shellfish Immunology, Vol. 26, (2009).
۹ - A.T Florence, A.M Hillery, N Hussain, P.U Jani, Journal of Controlled Release, Vol, 36 (1995).
۱۰ - J.H Eldridge, C.J Hammond, J.A Meulbroek, J.K Staas, R.M Gilley, T.R Tice, Journal of Controlled Release, Vol, 11 (1990).
۱۱ - . E Tomlinson, A.P Rolland, Journal of Controlled Release; Vol. 1, (1996).
۱۲ - N.G Portney, M Ozkan, Anal BioanalChem; 384: 620–630, (2006).
۱۳ - . J Dutkiewicz, M Kucharska, Elsevier, Science, (1992).
۱۴ - M.A Rather, R Sharma, M Aklakur, S Ahmad, N Kumar, M Khan, V.L Ramya, Fisheries & Aquaculture Journal, Vol. 2011, (2011).
۱۵ - . T Joseph, M Morrison, A Nanoforum report, Institute of Nanotechnology, (2006).
۱۶ - http://www.foodscience.afisc.csiro.au/foodfacts/foodfacts11-fishoil.htm
ارسال نظر