مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی؛ با رویکرد بازار

مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی؛ با رویکرد بازار
سطح مقاله

مقالات منتخب ماهنامه فناوری نانو
نویسندگان

کلمات کلیدی

امتیاز کاربران

امتیاز از ۵ (۰ رای)

آزمون مقاله - رایگان

 
آمار مقاله

  • بازدید کل ۲۷۴
  • بازدید این ماه ۸۲
  • بازدید امروز ۴۲
 
آمار آزمون مقاله

  • کل شرکت کنندگان ۰
  • تعداد افراد شرکت کننده ۰
 
 

مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی و نوشیدنی؛ با رویکرد بازار

فناوری نانو پتانسیل ایجاد تغییرات اساسی در صنایع غذایی و نوشیدنی را ابزارهای جدید برای درمان مولکولی و شناخت سریع بیماری‌ها، اصلاح توانایی گیاه برای جذب مغذی‌ها و. .. دارد.
مهم‌ترین پتانسیل‌های کاربرد نانو در غذا شامل موارد زیر است:
• غذاهایی با امکان تغییر رنگ، مزه یا مواد مغذی مطابق درخواست مشتری یا نیازهای سلامت
• فیلترهایی برای زدودن سموم
• بهبود طعم به وسیله عبور از مولکول‌های خاص بر پایه شکل مخصوص مواد به جای اندازه آنها
• بسته‌بندی شناسایی‌کننده فساد غذایی و هشدار به مشتریان با تغییر رنگ
حوزه‌های کاربردی فناوری نانو در غذا و نوشیدنی‌ها که هم اکنون تحت تحقیق است شامل موارد زیر است:
• اصلاح رسانش مواد غذایی دارویی و ترکیبات فعال زیستی در غذاهای دارویی برای بهبود سلامت انسان‌ها
• بهبود طعم، نسوج و رسانش ترکیبات دارویی فعال زیستی
• بهبود حلالیت
• رهایش کنترل‌شده و اصلاح رنگ محصولات
• اصلاح دسترس پذیری زیستی
• محافظت از پایداری ریزمغذی‌ها و ترکیبات فعالی زیستی طی فرایند انبار و توزیع
از مهم‌ترین فناوری‌های کلید در حوزه نانو برای غذا و نوشیدنی می‌توان به نانوذرات، نانوپوشش‌ها، نانوکامپوزیت‌ها، مواد نانومتخلخل و نانوکپسول‌ها اشاره کرد.

این مقاله شامل سرفصل‌های زیر است:
1. بازار فناوری نانو در صنایع غذا و نوشیدنی

مروری بر فراورده‌ها و فناوری‌‌های در حال توسعه در حوزه‌های کاربردی غذا و نوشیدنی
شناسایی پاتوژن‌‌ها در غذا و نوشیدنی‌ها
جداسازی و فیلتر کردن
بیوسنسور‌های نانوسیم
نانوفیبر‌های اکسید آلومینیوم/کامپوزیت‌های شیشهای برای شناسایی سریع و محاسبه غلظت ویروس‌های به‌وجود آمده در غذا
جداسازی زیستی نانوذرات
به غیر از موارد فوق، گروه‌های تحقیقاتی مختلفی در سراسر دنیا در حال انجام تحقیقات برای توسعه فناوری‌هایی در این زمینه هستند که از فعالیت‌های آن‌‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد
بارکدگذاری با نقاط کوانتومی برای بسته‌بندی محصولات
لایه‌های فعال در برابر نور برای ذخیره‌سازی غذا
نانوسیلیکات‌های پراکنده در بسته‌بندی غذا
پوشش‌های محافظ در برابر گاز اکسیژن و دی‌اکسیدکربن برای طیفی از پلیمرها
پوشش‌های پلاستیکی ضد باکتری برای بسته‌بندی غذا
سیستم‌های پوشش نانومقیاس برای محافظت گازها
نانوبارکدها
فیلتر‌های بسیار نانومتخلخل برای بسته‌بندی محصولات
رهایش کنترل‌شده طعم‌ها
رهایش کنترل شده

2. تامین‌کنندگان فناوری در بخش فرآوری و ایمنی در صنعت غذا و نوشیدنی
3. تامین کنندگان فناوری در بخش بسته بندی در صنعت غذا و نوشیدنی
4. تامین کنندگان فناوری در بخش رسانش و رهایش هدفمند در صنعت غذا و نوشیدنی
نانوامولسیون‌‌‌ها برای کاهش چربی
نانوامولسیون‌ها

لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله ابتدا وارد سایت شوید
منابـــع و مراجــــع
۱ - “The Market for Nanotechnology in FoodDrink to 2015”, nanoposts, 2008
ارسال نظر